Kayıt İle İlgili Bazı Bilgiler

KAYIT İLE İLGİLİ BAZI BİLGİLER Sayı Veli, Öğrencinizi hafız yapmak için Evliyazade Akkuş Erkek Kur’an Kursuna kayıt ettirdiğiniz için sizi yürekten kutluyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun. Bu niyetinizin gelecekte ülkemize, insanlığa, ailenize ve çocuğunuzun geleceğine hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. Öğrencisini yatılı bir Kur’an Kursuna teslim eden velinin beklentileri bellidir. Sizlere Kur’an Kursumuz ve Evliyazade Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Vakfımızın, Karabağlar müftülüğümüzün desteği ile en iyi eğitim ve öğretim ortamını sunmaya çalışıyoruz. Kur’an Kursumuzun fiziki yapısı ve hizmet kalitesini sizlerin de katkılarıyla en üst seviyeye çıkartmayı hedefliyoruz. Evliyazade Akkuş Erkek Kur’an Kursu ailesine katılmanız bizleri mutlu etmiştir. Veli olarak sizleri her zaman Kursumuzda görmek istiyoruz. Kur’an Kursumuzda her türlü hizmet Evliyazade Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı desteğiyle ve velilerimizin gönüllü bağışlarıyla sunulmaktadır. Kur’an Kursumuzda yatılı kalan öğrencilerimizin aşağıdaki araç ve gereçleri yanlarında getireceklerdir: 1-Pijama 2-Eşofman 3-Terlik, havlu, diş fırçası, sabun, şampuan 4-İç çamaşırları 5-Gömlek Yatakhane ve dolapların rahat kullanılabilmesi için gereğinden fazla eşya ve kıyafet getirilmemelidir. 1-Etütlerde hiçbir öğrenci diğerini rahatsız etmeyecektir. 2-Etüt süresince sınıflardan çıkılmaz, koridorlarda gezilmez. 3-Yatma saatinde mutlaka yatılmalıdır. 4-Hafta içi cep telefonları kurs yetkililerine teslim edilecek, ancak hafta sonu öğrenciye verilecektir. 5-Yatakhaneler Kurs idaresince tespit edilen saatler dışında kapalı olacaktır. 6-Her öğrenci kendi yatak ve dolabını düzenli ve temiz bulunduracak, elbise dolabına yiyecek ve içecek konulmayacaktır. 7-Yatakhanelerde ocak, ısıtıcı, soğutucu, elektrikli araçlar bulundurulmayacak ve kullanılmayacaktır. 8-Yatakhanelerde açıkta yiyecek maddesi bulundurulmayacak, yemekhaneden ve dışarıdan yatakhaneye hiçbir yiyecek maddesi getirilmeyecektir, çıkarılmayacaktır. 9-Yemekhaneye girmeden önce eller yıkanacak, yemek yedikten sonra dua edilmeden kalkılmayacak, eller yemekten sonra tekrar yıkanacaktır. .10-Yemekhanede verilen yemek ve diğer yiyecek maddeleri yemekhane dışına çıkarılmayacak, dışarıdan getirilen yiyecek maddeleri yemekhaneye sokulmayacaktır. 11-Öğrenciler yemekhaneye veli ve ziyaretçi kabul edemezler. 12-Yemekhanedeki her türlü eşya dışarıya çıkarılmaz, çöp kutusuna çatal, kaşık vs. atılmaz 13- Sabah kahvaltılarında çay bardağı öğrencilerce temin edilecektir. 14-Yemek ve ekmek israfını önlemek için yiyecekleri kadar yemek almaları, yemek ve ekmeği artırmamalıdırlar. 15-Kursumuzda içeri terliği kullanılmakta, her öğrenci kendi terliğini kullanacak, misafir terliklerini ve başkasının terliklerini kullanmayacaktır. 16-Demirbaş eşyaları kıran veya zarar verenlere demirbaş eşyanın temini, kıran veya zarar veren öğrenciye ait olacaktır. “Şüphesiz bu Kur’an sana ve kavmine bir öğüt ve bir şereftir. Ondan hesaba çekileceksiniz.” Zuhruf 44. Ayet Kur’an Kursumuzda; 1-Allah’ın kitabı Kuran-ı Kerim okutuluyor. 2-Melekler senin çocuğunun etrafını kuşatıyor, Rahmet saçıyor. 3-Sana şefaat etme yetkisi kazandırılıyor. 4-Sana cennette taç giydirilmesi için çaba sarfediliyor.5-Beş vakit namaz kılıyor, Namaza alışıyor. 6-Kişilik gelişimi sağlanıyor, kendini tanıması, kendini disipline etmesi kazandırılıyor. 7-İslami şuurla gelişimi sağlanıyor. 8-Yaz ve kış 24 saat sıcak su, arıtmalı içecek su. 9-Çocuğunuz telefonla oynamıyor, internete takılmıyor, sokaklarda başıboş dolaşmıyor, zararlı arkadaş edinmiyor. 10-Hastalandığı zaman doktora götürülüyor, ilaçları eczaneden ayağına geliyor, katkı payı ödemiyor. 11- Elektrik, su, doğalgaz, sıcak su karşılanıyor. 12-Hafızlığı bitirince hafızlık merasimi yapıyoruz. Ayrıca çocuğunuzu ödüllendiriyoruz. 13-Ayrıca Mevlana İmam Hatip Ortaokuluna devam ediyor, servisimizle gidip-geliyor. 14-Bu sebeple siz velilerimizden Kur’an Kursumuza destek olan Evliyazade Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Vakfına destek sağlamanızı istiyoruz. Senelik katkı payı olarak en düşük 1000 £ yurt parası, 600 £ senelik servis ücretini Evliyazade Vakfımıza okullar açılırken yatırmanızı temenni ediyoruz. Zamanında yurt ve servis ücreti ödemeyenler bu hizmetten yararlanamayacaklardır. Sizlere sağlık ve afiyet, çocuğunuza Cenab-ı Hak’tan başarılar diliyoruz.   Mustafa KOÇYİĞİT Vakıf Müdürü